“Una imatge val més que mil paraules”, es diu. Indubtablement, això depèn de la imatge i de les paraules. De qui mira també. En tot cas, és una obvietat afirmar que en el món actual el vídeo és un dels mitjans més exitosos per donar-se a conèixer. Som, sobretot, homo videns, recalcaria Giovanni Sartori, i vivim, ens agradi o no, en l’era de la (sobre)informació i de l’imperi de l’actualitat, de l’ara accelerat. En aquest sentit, el missatge transmès en forma de vídeo, a priori més fàcil i ràpid de desxifrar que el d’un text escrit, esdevé un aliat imprescindible perquè ens mirin i, a posteriori, ens llegeixin i… ens coneguin.

Defensem l’ús del vídeo com a element inicial de contacte. Un audiovisual que capti l’atenció de qui el visiona i que l’impulsi a interessar-se per tu, per la teva activitat artística, reivindicativa o empresarial. Com ho podem aconseguir? Curt i ras: amb una bona història que sigui capaç de connectar emocionalment amb l’espectador.

Creiem fermament en l’audiovisual com una eina de comunicació (i de transformació social) sense renunciar, en conseqüència, en cap cas, a l’estètica i a l’ètica

El bon vídeo facilitarà la viralitat a la xarxa, és a dir, el boca-orella massiu i virtual. Com més ens toqui des del punt de vista emocional, més fàcil serà que les persones el comparteixin de forma massiva i arribi a més gent en poc temps. Està clar que la viralitat dependrà, en bona part, a l’habilitat del community manager per obtenir molts i bons seguidors i de la seva capacitat per saber-lo moure entre les persones a qui més pot interessar. També podem emprar l’audiovisual per a realitzar la nostra primera incursió a la virtualitat.

Ja hem citat l’avantatge principal del vídeo: visionar-lo requereix menys esforç que llegir un text en l’era del bombardeig incessant de missatges. Així mateix, permet retenir millor la informació que volem transmetre i augmentar la visibilitat del nostre web als cercadors. El resultat és clar: un increment de la notorietat de la marca, sigui personal o corporativa.

En el cas d’Atzur Produccions, la formació en Antropologia, Periodisme, Documental de Creació (mestratge) i Comunicació (mestratge) ens permet abordar la realització dels audiovisuals des d’una perspectiva més àmplia, profunda i enriquidora. Ens apassiona la nostra feina, som creatius, honestos, sensibles i creiem fermament en l’audiovisual com una eina de comunicació (i de transformació social) sense renunciar, en conseqüència, en cap cas, a l’estètica i a l’ètica. El continent al servei del contingut, acompanyant-lo, millorant-lo, establint-hi una relació simbiòtica, inseparable. “El mitjà és el missatge”, conclouria Marshall McLuhan.