Som uns entusiastes de la vida i ens encanta explicar històries a través de la imatge i l’escriptura. Històries que ens ajudin a enriquir-nos la mirada, a qüestionar-nos-la. Oferim serveis audiovisuals (documentals, espots, vídeos corporatius, educatius o artístics) i de comunicació (plans de comunicació, notes de premsa, dossiers per enviar als mitjans, gestió de xarxes socials i pàgines web). També elaborem reportatges fotogràfics i impartim tallers formatius en cinema documental.

Els nostres valors són la creativitat, l’ètica, el sentit crític i la independència. Defensem la mirada subjectiva i honesta: no som objectes, tampoc ho volem ser. Tenim una especial predilecció per treballar en temàtiques socials i culturals i ens agrada fer-ho cuidant tant la forma com el contingut. El continent al servei del contingut, acompanyant-lo, millorant-lo, establint-hi una relació simbiòtica, inseparable. “El mitjà és el missatge”, conclouria Marshall McLuhan. “La forma -recalcaria Andréi Tarkovsky- és inseparable del contigut; la idea, inseparable de la forma”.

Els nostres valors són la creativitat, l’ètica, el sentit crític i la independència

Creiem que la cultura, entesa en aquest context com a creació artística, pot millorar el món en què habitem i que ens habita, o dit en unes altres paraules, pot ser un motor de transformació social i personal potentíssim. Concidim, en aquest sentit, amb el filòsof Josep Maria Esquirol (2019) quan afirma a “La resistència íntima” que: “Crear té a veure, sí, amb el fet que surti quelcom de nou, però alhora amb el fet que aquest procés comporti una transformació personal infinita i contagiosa (és a dir, interpel·ladora d’altri)” (p. 102). D’aquí que consideren que la cultura hagi de ser accessible per a tothom però sense perdre mai de vista que la seva elaboració requereix un temps, un esforç, en definitiva, un cost, especialment si qüestiona l’establert.

Creiem que la cultura, entesa en aquest context com a creació artística, pot millorar el món en què habitem i que ens habita

Atzur Produccions és responsabilitat d’Eulàlia Comas (El Maresme, 1980). Comas és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Antropologia Social i Cultural per la UNED, amb mestratge en Direcció de la Comunicació Empresarial i Institucional per a la UAB (2004-2005), màster en Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra (2014-2016) i en Formació del Professorat en l’especialitat de Geografia i Història per la Universitat de Girona (2019-2020).

Comas és directora, guionista, productora i muntadora del documental d’investigació històrica “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa”, estrenat el 2014 al CCCB, emès a Barcelona Televisió l’estiu del 2016 i visonable des de la plataforma Filmin. També és coordinadora de la mostra “La Revolució Silenciada: Les col·lectivitzacions industrials i de serveis 1936-39” dins l’exposició col·lectiva “Jo em rebel·lo. Nosaltres existim” de la Fundació Palau, premi ACCA 2013. Ha estat redactora d’informatius del programa de 8TV “8 al dia”, dirigit per Josep Cuní, edició cap de setmana (2014-2016), i de la Ràdio i Televisió de les Illes Balears (2007-2012). Així mateix, és una de les autores del llibre de biografies “Entusiastas olvidados” (Barcelona, 2016), coordinat per Miquel Izard i editat per Descontrol.

Actualment treballa en els diferents projectes que assumeix Atzur Produccions (direcció, guió, producció, gravació i muntatge d’audiovisuals diversos, formació, comunicació, disseny web), entre els quals destaca el documental “L’espera” (títol provisional, en procés d’elaboració), seleccionat al Mentoring Projects de l’Alternativa 2016, el curtmetratge documental encarregat pel Consell Comarcal del Maresme “D’immigrades a ciutadanes” (El Maresme, 2018) o el guió i els audiovisuals de la IV Nit de les Lletres Maresmenques (El Maresme, 2019), esdeveniment impulsat per Òmnium Maresme.

Pel que fa als tallers en cinema documental, n’hem impartit diversos a l’Institut Quatre Cantons (Barcelona). Fruit d’aquestes formacions, s’han realitzat els següents curtmetratges: “Tema tabú. L’embaràs adolescent” (2016), “Poblenou for sale” (2017), “El batec del Quatre Cantons (2018) i “En efervescència” (2019).

En moments puntuals, i per necessitats del projecte, col·laborem amb professionals del sector audiovisual que comparteixen els nostres valors.

Podeu consultar alguns dels nostres treballs al web o bé al nostre espai de Vimeo.