Hem elaborat el guió de la IV Nit de les Lletres Maresmenques, un esdeveniment que impulsa Òmnium Maresme per reconèixer la literatura de la comarca. L’acte s’ha celebrat a la Casa Municipal de Cultura de Teià i ha comptat amb la presència de Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, qui ha llegit un text de Jordi Cuixart, president de l’entitat, pensat per ser escoltat en el transcurs de la vetllada.
Els espectadors i les espectadores han gaudit d’un espectacle amè, dinàmic i amb contingut conduït per l’actor mataroní Mia Castellví, que ha lluït una granota de color groc amb la inscripció WorkInProgress (obra en procés). Audiovisuals (Atzur Produccions), circ (Jordi Mas), escultura en viu (Ramon Masramon), un recital musical (Dolo Beltran i Anna Carné), cant coral (Cor Sons i Trons), l’acompanyament musical d’un steel drum (Tito Busquets) i la lectura d’escrits diversos han amenitzat una vetllada d’uns 75 minuts de durada que ha transcorregut en tres espais diferenciats: un escenari principal, més un d’annex on s’hi ha eregit una escultura construïda a base de llibres i una passarel·la per on han desfilat els i les participants.
S’ha reivindicat el valor de la C U L T U R A com a agent transformador, la necessitat de cuidar-la i de possibilitar-ne la existència, valorant-la, invertint-hi recursos.
Al llarg de la nit, s’han projectat quatre vídeos: “Escriure” (amb Elisenda Guiu, Joan Carles González-Pujalte, Asmaa Aouattah i Queralt Morros), “Llegir” (amb Esteve Guardiola, Mercè Pomer, Rosa Casas, Jaume Ponsa i Carla Vassena) i “Micromecenatge literari” (amb Oriol Sauleda de l’app “Passeja’t”, Sara Molina de la revista Namaka, Jonàs Sala de Verkami i Muntsa Prat, autora de “Els secrets de les paraules”) i “Com sonem a fora?”, en què es podien veure textos d’autors i d’autores de la comarca i escoltar a homes i dones llegint-los en diversos idiomes (castellà, italià, rus, eusquera, àrab).
També s’han repassat alguns certàmens literaris de la comarca i espais que, al Maresme, es dediquen a la poesia. Així mateix, s’ha recordat la figura de l’escriptor i polític arenyenc Fèlix Cucurull. I és que aquest 2019 es commemoren 100 anys del seu naixement. Al llarg de la vetllada, a banda, s’ha reivindicat el valor de la C U L T U R A com a agent transformador, la necessitat de cuidar-la i de possibilitar-ne la existència, valorant-la, invertint-hi recursos. I és que avui dia -i sempre- la C U L T U R A, com a transmissora de valors, pot ser summament subversiva i generadora de canvis per fer d’aquesta societat un millor lloc per viure.