El pròxim dijous 17 de gener a les 18 hores el Casino l’Aliança del Poblenou (Rambla de Poblenou, 42) acollirà la projecció del curtmetratge documental “En efervescència”, elaborat per alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Quatre Cantons del barri del Poblenou de Barcelona amb l’acompanyament d’Atzur Produccions. El treball, d’uns deu minuts de durada, visibilitza les preocupacions dels adolescents i, en concret, les dels estudiants de 2n d’ESO del Quatre Cantons. Els estudis, la sexualitat, l’assetjament escolar, el físic o les relacions familiars són alguns dels temes que s’hi aborden.

El curtmetratge documental visibilitza les preocupacions dels adolescents i, en concret, les dels alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Quatre Cantons

“En efervescència” dóna veu als adolescents, a una infermera que visita el centre setmanalment per dissipar dubtes dels estudiants sobre temàtiques diverses i a una persona del Punt JIP (“Jove, Informa’t i Participa”) que acudeix a l’institut durant les hores del pati per assessorar l’alumnat que ho vulgui.

L’audiovisual s’ha elaborat en el marc d’un TGPE (Treball Globalitzat de Proposta Externa) entre els mesos de novembre i desembre del 2018. Aquesta és la quarta col·laboració d’Atzur Produccions amb l’Institut Quatre Cantons. “Tema tabú: l’embaràs adolescent”, “Poblenou for sale” o “El batec del Quatre Cantons”, tots visibles a Internet, són altres curts de no ficció realitzats per estudiants d’aquest centre amb l’ajuda d’Atzur Produccions. En la darrera edició, el treball resultant, “El batec del Quatre Cantons”, es va projectar a l’Ateneu Popular la Flor de Maig.