La cultura és sempre un bon regal. Sobretot quan permet qüestionar falses creences i empeny a la transformació social. Per això, amb motiu de la diada del llibre i de la rosa, el DVD del documental “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa” tindrà un descompte del 10% per a aquelles persones que facin la comanda des del correu electrònic info@atzurproduccions.cat. Per tant, cada DVD costarà, per aquesta via, 14 euros, despeses d’enviament incloses a les comarques catalanes i en territori de l’estat espanyol.

La cultura és sempre un bon regal. Sobretot quan permet qüestionar falses creences i empeny a la transformació social

Entre les deu primeres comandes, sortejarem, a més, una samarreta del documental, que és negra i mostra el logotip del documental a la part central davantera. En aquest DVD, recordem-ho, el documental es pot veure en l’idioma original, el català, i subtitulat al castellà, al francès, a l’anglès, a l’alemany i al japonès.

El llargmetratge de no ficció “Economia col·lectiva” aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39. En aquest període, els treballadors i treballadores, majoritàriament anarcosindicalistes, s’organitzen horitzontalment i assumeixen la gestió la direcció de pràcticament totes les empreses catalanes. Fan possible, en definitiva, una de les transformacions socials i econòmiques més radicals -d’arrel- del segle XX.

El llargmetratge de no ficció “Economia col·lectiva” aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80% de les indústries i serveis a Catalunya entre 1936 i 39

El llargmetratge, estrenat el gener de 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha rebut diversos guardons als Estats Units: Best Documentary Film Editing de l’Amsterdam Film Festival (Nova York, 2014)Award of Merit: documentary feature de l’Accolade Global Film Competition (Califòrnia, novembre 2014), Best Documentary i Best Director Documentary de l’Oregon Underground Film Festival (Oregon, 2014) i Oregon Film Awards – Platinum Awards de l’Oregon International Film Awards (Oregon, 2014).

L’agost de 2016 “Economia col·lectiva” s’emet al programa “Punt de Mira” de Barcelona Televisió (BTV) i el juliol del 2017 es projecta al cinema Zumzeig de Barcelona en el marc del programa “Coop d’ull”. Actualment es pot veure a través de la plataforma de pel·lícules online Filmin.