El pròxim dijous 18 de gener l’Institut Quatre Cantons i Atzur Produccions presenten al centre cívic de Can Felipa el curtmetratge documental “Poblenou for sale”, un treball sobre la gentrificació elaborat pels alumnes del Quatre Cantons. Després de la projecció, s’ha organitzat un debat sobre el fenomen amb Arquitectes de Capçalera i la plataforma Ens Plantem.

L’audiovisual, l’han elaborat 23 alumnes (Isabel Ayala, Roc Bosch, Sílvia Casellas, Ulisses Castillo, Adriana Cuevas, Lucía Ferrer, Santiago Garate, Jessica García, Gael Keyes, Carla Lloreda, Mateu López, Paula López, David Marcus, Unai Moreno, Marcos Núñez, Dídac Pérez, Júlia Rivas, Teo Robreño, Júlia Salas, Clàudia Seguí, Cristian Serrano, Salma Touil i Roc Vidal) al llarg de dos mesos, entre novembre i desembre del 2017.  Els estudiants han comptat amb el suport d’una professora del centre, Charo Tomás, i dues formadores d’Atzur Produccions, Alla (Ish) Shadrova i Eulàlia Comas, ambdues documentalistes.

De menys de 10 minuts de durada, el curtmetratge té com a protagonistes dos amics, en Pol i la Mariona, que es comencen a cartejar perquè ella ha hagut de deixar el Poblenou; Carles Valverde, una persona que ha hagut de marxar dels edificis Tupolev perquè li han doblat el lloguer; Pere Mariné, de la plataforma Ens Plantem; Eduard Llorens, d’Arquitectes de Capçalera, i Salvatore Cattogno, antropòleg i portaveu de l’Observatori de la Gentrificació al Poblenou.

Paral·lelament, i en el marc de la formació en cinema documental, l’alumnat ha realitzat un collage sobre el fenomen que també es podrà veure al mateix centre cívic a partir del 18 de gener.

Cartell_PoblenouForSale