El Circ de Nadal de Mataró, impulsat per Camaleònica Producions amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, celebra enguany la cinquena edició amb novetats. Arrenca dimarts 27 de desembre i finalitza diumenge 8 de gener i els espectacles es duen a terme a la residència Sant Josep i al Teatre Monumental de Mataró. L’esdeveniment, que aspira a consolidar-se com un festival de referència al món circense, compta amb una programació que manté el segell mataroní, la qualitat i l’accessibilitat amb entrades que van dels 8 als 10 euros.

Un dels punts forts d’enguany és “Encara no ho sé, Lola”, de la companyia Los Galindos, que aquest any ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2016. I una de les sorpreses, la preestrena de l’espectacle “Mur”, dirigit per Nacho Flores i produït per l’empresa mataronina Camaleònica Produccions. Es tracta d’una obra gestada a Mataró que combina artistes de quilometratge zero de diverses capacitats i amb experiència contrastada dalt dels escenaris juntament amb d’altres que tenen una àmplia trajectòria professional d’àmbit internacional, com Ramón Giménez, fundador del grup musical Ojos de Brujo.

Mur, a la recerca de mecenes

“Mur” és una obra poètica que fa ús de l’arquitectura efímera per reflexionar sobre les limitacions, físiques i mentals, i la capacitat humana de sobreposar-hi. L’espectacle té la voluntat de voltar per Catalunya, l’estat espanyol i Europa. A l’obra, hi actua Nacho Flores, format a l’Argentina, Rússia i França i especialitzat en l’equilibri damunt de cubs; la companyia mataronina Circ Bombeta (Oriol Morgades, Quique Maltas, Sergi Comesa, Manolo Osoyo), vinculada al taller de circ de Cronopis i el Taller d’Idees, integrada per persones amb diversitat funcional, i Circ Vermut, compost per Jordi Mas i David Candelich, amb seu a Mataró. Completa l’equip Alberto Munilla (acròbata) i Xavi Valls (il·luminador). La música original és obra de Ramón Giménez, guitarrista, compositor i creador d’Ojos de Brujo. El procés de creació i recorregut posterior de l’obra vol ser objecte d’un documental. 

Per tal de poder aconseguir que l’espectacle vegi la llum més enllà de Catalunya i poder-ne fer un llargmetratge de no ficció, la productora de “Mur”, Camaleònica Produccions, busca mecenes, sobretot locals.

rdp-tots-4Fotograma de la roda de premsa de presentació [Atzur Produccions]

Dossier de premsa i fotografies dels espectacles i la roda de premsa aquí.

El Circ de Nadal de Mataró és a Facebook i a Twitter.

[Atzur Produccions col·labora amb la comunicació del festival]